Nieuw rijden in mijn oude auto

Ik heb mezelf nooit gezien als een autoliefhebber. Toch ben ik het. Ik ben een erge liefhebber van mijn eigen auto: een vijfentwintig jaar oude Volvo. Ik weet dat het niet goed is, maar een geld voor een elektrische Tesla ontbreekt vooralsnog. En bovendien, het is zo’n fijne auto en hij doet het nog heel goed.

Ik ben niet de enige die mijn auto geweldig vindt. Regelmatig komen er mensen op mij af met hun duim omhoog, die zeggen: “Wat een geweldige auto. Die Volvo’s gaan nooit stuk. Vier ton halen ze met gemak. En alles kan erin.” Die vier ton, dat klopt, die halen ze met gemak. Of zes.

Maar dat ze nooit stuk gaan, klopt niet helemaal. De afgelopen jaren heb ik best wel wat gesprekken met de ANWB Wegenwacht gevoerd, ergens langs de weg. Maar het waren wel altijd gesprekken met hele blije wegenwachters die tegen mij zeiden: “Ah, een oude Volvo. Geweldige auto. Veel beter dan die nieuwe auto’s van tegenwoordig. Er gaat misschien wel eens wat stuk, maar het is altijd weer te maken. Die nieuwe auto’s, daar kun je niets mee.” 

En ik kan alles met mijn Volvo, want alles kan erin. Dat klopt ook. Tweedehands slaapbanken, fietsen, complete weefgetouwen, grasmaaiers, wasmachines, koelkasten, kleine zeilboten, werkelijk al onze tweedehands Marktplaats aanschaffen pasten erin. En de Volvo komt zelf natuurlijk ook van Marktplaats. 

Mijn wonderVolvo heeft echter één nadeel: het is geen schone auto. Ooit, toen er nog een gat in de ozonlaag zat, was hij dat wel, rijdend op loodvrije benzine met een katalysator en asbestvrije remmen. Maar nu is hij niet klimaatvriendelijk genoeg. Wat te doen?

Allereerst, door mijn auto bij de sloop weg te houden, kan ik vijf jaar rijden van de energie die verborgen zit in het maken van een nieuwe auto. Bovendien zijn er, met behoud van Volvo, nog een paar andere dingen die ik kan doen voor het klimaat.

Pakket maatregelen

Ik lees alles over Het Nieuwe Rijden en op milieucentraal.nl doe ik de zuinig rijden test. Wat blijkt: als zelfbenoemd autoliefhebber van alleen mijn eigen auto weet ik verbijsterend weinig over de techniek en het onderhoud ervan. Het is tijd voor een stukje bijscholing. Onder in een la vind ik het originele Volvo-boekje en ik kom uiteindelijk tot het volgende pakket maatregelen:

1. minder auto rijden

Ik ga meer fietsen en meer liften. In mijn dorp Heeg wordt veel gelift op en neer naar Sneek. Dat werkt prima. Mijn persoonlijke record: op een donkere dinsdagavond in de winter, halve (!!!) minuut wachttijd en binnen tien minuten in Sneek.

2. beter auto rijden

Rustiger schakelen en een meer constante snelheid aanhouden.

3. langzamer auto rijden

Veel auto’s gebruiken bij 130 km per uur wel 40% meer brandstof dan bij 100 km per uur. Ik rijd voortaan 100 op de snelweg. @regering, misschien een leuk idee, de maximum snelheid verlagen voor iedereen. Kan gewoon. Ik begin vast.

4. beter op mijn auto passen

Ik had mijn Volvo ingeschaald als ‘CO2-hopeloos’, maar in mijn Volvo-boekje lees ik er van alles te doen is voor een betere verbranding als ik de motor beter onderhoud. Dat ga ik doen.

5. bandenspanning controleren

Een groot deel van de vervuiling komt niet uit mijn uitlaat, maar van mijn banden. Die slijten harder bij een te lage spanning en de kleine deeltjes komen in het milieu terecht. Mijn bandenspanning controleer ik bijna nooit. Dat ga ik nu wel doen. Geprogrammeerd in mijn agenda, een maandelijks terugkerende activiteit.

6. airco uit

De airco kan het brandstofverbruik verhogen met wel 30 procent en de uitstoot van koolstofmonoxide, koolwaterstoffen en fijnstof met meer dan 100%. Airco uit. Prima. Mijn auto heeft geen airco.

Voor een nieuwe wereldorde

Laatst las ik in het NRC Fluisterende slee voor een vergrijsde wereldorde van Bas van Putten over de nieuwe Audi 6, die hij beschrijft als een auto die niet meer past in deze tijd. Nieuw, fantastisch, maar gemaakt voor wie? De Audi A6 is groot, duur en gemaakt met achterhaalde techniek (diesel). Van Putten vraagt zich af wie in deze tijd nog zo’n auto gaat kopen. Ik zou het ook niet weten.

Ik ben niet echt thuis in de dure-nieuwe-autowereld en las de recensie met grote verbazing. Als je zo veel zo veel geld hebt (kun je ongeveer 100 auto’s kopen als de mijne, maar dit terzijde) dan koop je toch geen auto die slecht is voor onze wereld? 

Ook mijn gezellig brommende voertuig past niet meer in deze tijd. Het allerliefste zou ik er een elektrische motor in bouwen met een enorme accu. Kan er makkelijk in. Opladen met duurzame stroom van onze lokale energiecoöperatie en dan met mijn gemoderniseerde-slee-voor-een-nieuwe-wereldorde doorrijden tot de laatste snik. Aan die Volvo ligt het echt niet, die haalt de zes ton makkelijk.