Leestip: De verborgen impact

Onlangs las ik het boek De verborgen impact van Babette Porcelijn. Zij heeft uitgerekend wat de werkelijke impact is van wat wij kopen, eten en doen. Ze geeft cijfers en ze is duidelijk: met onze consumptie belasten wij Nederlanders de aarde vier keer meer dan de aarde aan kan. We moeten dus terug naar een kwart van onze huidige impact op zaken als natuur, grondstoffen en klimaat. En dat moeten we snel doen. Wat je kunt doen en hoe je dat doet, verschilt per persoon. Als je maar weet hoe groot jouw impact is en of wat je doet echt zin heeft, dat helpt bij het nemen van goede beslissingen.

Voor mij betekent het: ik houd mijn Hema lippenstift dan nog maar een tijdje, maar wissel wel van bank. Jammer van die uitjes, ik kijk voortaan beter op het etiket. En ik ga in ieder geval minder autorijden en meer fietsen.

Ik ben blij met het boek. Het helpt me keuzes te maken die zin hebben. Een aantal dingen doe ik al goed en een aantal dingen ga ik dit jaar beter doen. Het belangrijkste voor mij is eigenlijk dat ik door De verborgen impact besef dat ik niet om alles stress hoef te hebben.

 

Je kunt het boek bestellen op:

www.deverborgenimpact.nl

€22,50